Tarta de crema de pomelo rosado y merengue

Tarta de crema de pomelo rosado y merengue

3.9 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 raciones

Składniki

Masa
  • de harina de repostería
    300 g
  • de polvo de hornear
    1 cucharadita
  • de sal
    1 pellizco
  • de mantequilla fría, en trozos pequeños (y un poco más para untar el molde)
    150 g
  • de azúcar glas
    70 g
  • yemas de huevo
    2
  • de leche
    25 g
  • huevo batido (para pintar la masa)
    1
Relleno
  • de azúcar
    100 g
  • tiras de piel de pomelo (sin nada de parte blanca)
    8 - 10
  • de jengibre fresco de 2 cm aprox.
    1 trozo
  • de agua
    350 g
  • de zumo de pomelo
    150 g
  • yemas de huevo
    4
  • de maicena
    50 g
Montaje
  • de azúcar
    200 g
  • claras de huevo
    4
  • de sal
    1 pellizco
  • de zumo de limón
    1 cucharadita

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 558 kcal / 2333 kJ
Białko 10.44 g
Tłuszcz 21.92 g
Węglowodany 79.64 g
Błonnik 1.62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...