Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peras al vino dulce
- 4 peras (con o sin piel) cortadas por la mitad verticalmente, sin el corazón
- 100 g de azúcar moreno
- 150 g de vino dulce
- 1 cucharadita de zumo de limón
Sabayón
- 100 g de azúcar
- 6 yemas de huevo (a temperatura ambiente)
- crocanti de almendra (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 804.1 kJ / 192.4 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manzanas al oporto con helado de vainilla
30min
Peras con sirope de vino tinto (Cocción lenta)
5 Std.
Sabayón clásico (Espesar)
15min
Manzanas con sabayón de sidra
40min
Sopa de ciruelas y helado de vainilla
12h 40min
Brevas al vapor de naranja
25 Min
Postre de pera y queso cremoso
20 min
Compota a la antigua
2 Std. 30 Min
Sabayón
15min
Bavaroise de naranja
5h 15min
Islas flotantes
1h 45min
Peras al vino tinto
3h 20min