Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peras al vino dulce
- 4 peras (con o sin piel) cortadas por la mitad verticalmente, sin el corazón
- 100 g de azúcar moreno
- 150 g de vino dulce
- 1 cucharadita de zumo de limón
Sabayón
- 100 g de azúcar
- 6 yemas de huevo (a temperatura ambiente)
- crocanti de almendra (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 804.1 kJ / 192.4 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merengue suizo
10min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10min
Flan
5 Std.
Compota a la antigua
2 godz. 30 min
Sabayón
15 min
Dulce de batata
45 min
Manzanas asadas con sabayón de moscatel
50 min
Peras al vino tinto
3 godz. 20 min
Sopa de ciruelas y helado de vainilla
12h 40min
Manzanas con sabayón de sidra
40 min
Peras en almíbar
1hod. 40min
Islas flotantes
1h 45 min