Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Kochen
- 200 g Räucherlachs, in Scheiben
- 8 Stängel Dill, abgezupft
- 1 Schalotte
- 20 g Butter
- 400 g Linguine
- 1 TL Salz
- 80 g Wermut, weiß (z.B. Noilly Prat)
- 200 g Crème fraîche
- 20 g Kapern, eingelegt (Nonpareilles), abgetropft
- 1 Prise Zucker
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2794 kJ / 668 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Lachs-Linguine
30 min
Penne in Lachs-Sahne-Sauce
40 min
Pasta mit Lachsfilet und Porree-Sahne-Sauce
1j
Tomaten-Garnelen-Sauce
25 min
Zitronen-Lachs-Pasta
1j
Asia-Pasta mit Garnelen
35 Min
Lachs-Dill-Senf-Sauce zu Nudeln
20 min
Linguine mit Garnelen
35 Min
Pasta mit Tomatenbutter und Kabeljau
35 Min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 Min
Zitronenlinguine mit Scampi
35 Min
Linguine mit Krabben und Garnelen
25 min