![Lachscreme in Blätterteig mit Zitronen-Risotto Lachscreme in Blätterteig mit Zitronen-Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F8E2C79F-A68E-46F8-A04A-BDC775BC3D5F/Derivates/FFC89B0F-B4C5-43E5-9A21-3414ACBEE525.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blätterteig mit Lachscreme
- 30 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Butter
- 50 g Sahne
- 250 g Kräuterfrischkäse
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 2 Stängel Dill, abgezupft
- 10 - 20 g Zitronensaft, frisch gepresst (opcjonalnie)
- 200 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in Stücken
- 150 g Räucherlachs, in Stücken
- 1 Packung Blätterteig (275 g)
- 1 Eigelb, verquirlt
Zitronen-Risotto
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- 10 g Olivenöl
- 320 g Risottoreis (z.B. Carnaroli, Arborio), 10-15 Min. Kochzeit
- 40 g trockener Weißwein
- 740 g Wasser
- 2 Zitronen, unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3206 kJ / 763 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muschelnudel-Auflauf mit Thunfisch
1 Std. 10 Min
Lachs-Spinat-Lasagne
1 godz. 50 min
Quiche mit Kartoffeln und Lachs
1 godz. 50 min
Lachspizza
1 Std. 15 Min
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1 godz. 40 min
Lachs-Spinat-Cannelloni
1 Std. 15 Min
Lachs-Cannelloni
50min
Brokkoli-Lachs-Lasagne
1 Std. 30 Min
Lachs-Spinat-Lasagne
1h 20min
Lachs-Spinat-Quiche
1 Std. 10 Min
Schwedische Lachs-Pizza
35min
Brokkoli-Lachs-Quiche
1h 35 min