Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Parmesan, in Stücken
- 3 Knoblauchzehen
- 150 g Oliven, grün, entsteint
- 50 g Paniermehl
- 500 g Tomaten, in Scheiben
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Fischwürzen
- 4 Fischfilets (600-700 g), z.B. Kabeljau oder Viktoriabarsch
- 1 - 2 EL Zitronensaft
- Pfeffer zum Fischwürzen
- 6 frische Thymianblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2113 kJ / 505 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Saltimbocca vom Kabeljau mit Fenchel-Kartoffelpüree
50min
Fischfilet mit Tomatengemüse
45min
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2 Std. 20 Min
Fischfilet im Basilikumteig
1 Std.
Zander mit Spinat, Linguine und Beurre blanc
35min
Saibling à la Saltimbocca mit Braterdäpfeln und Tomatensauce
1 Std.
Pangasiusfilet mit Meerrettich-Senf-Kruste
1 godz. 5 min
Fisch-Piccata
1 Std.
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1 Std.
Tomaten-Kabeljau en papillote mit Reis
1 Std.
Fisch mit Olivenbröselkruste
1 godz. 5 min
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40min