Kräuter-Risotto mit Räucherforelle

Kräuter-Risotto mit Räucherforelle

4.5 68 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Petersilie abgezupft
    8 Stängel
  • Schalotten halbiert
    80 g
  • Rosmarin abgezupft
    2 Stängel
  • Salbei abgezupft
    2 Stängel
  • Olivenöl
    4 EL
  • Risottoreis (z.B. Arborio)
    300 g
  • trockener Weißwein
    80 g
  • Geflügelbrühe heiß
    700 g
  • Salz
    ½ TL
  • Butter kalt, in Stücken
    40 g
  • Forellenfilet, geräuchert in Stücke gezupft
    100 g
  • Pfeffer
    4 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 590 kcal / 2472 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...