Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 80 g Schalotten, halbiert
- 2 Stängel Rosmarin, abgezupft
- 2 Stängel Salbei, abgezupft
- 4 EL Olivenöl
- 300 g Risottoreis (z.B. Arborio)
- 80 g trockener Weißwein
- 700 g Geflügelbrühe, heiß
- ½ TL Salz
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- 100 g Forellenfilet, geräuchert, in Stücke gezupft
- 4 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2472 kJ / 590 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Linguine mit Räucherlachs
30 Min
Porree-Risotto mit Walnuss-Serrano-Crunch
40 Min
Spargel-Risotto mit Garnelen
50 min
Lachs-Fenchel-Risotto
25 Min
Kräuterrisotto
45 Min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 Min
Risotto mit Varianten
40 Min
Schollenröllchen auf Safranrisotto
35 Min
Rucola-Risotto
35 Min
Lachs mit Zitronenrisotto
40 Min
Rote-Bete-Risotto mit Kabeljau und Meerrettichöl
35 Min
Risotto mit Lachs und Tomaten
50 min