Kräuter-Risotto mit Räucherforelle
TM6 TM5

Kräuter-Risotto mit Räucherforelle

4.5 (66 ocen)

Składniki

  • 80 g Parmesan, in Stücken
  • 8 Stängel Petersilie, abgezupft
  • 80 g Schalotten, halbiert
  • 2 Stängel Rosmarin, abgezupft
  • 2 Stängel Salbei, abgezupft
  • 4 EL Olivenöl
  • 300 g Risottoreis (z.B. Arborio)
  • 80 g trockener Weißwein
  • 700 g Geflügelbrühe, heiß
  • ½ TL Salz
  • 40 g Butter, kalt, in Stücken
  • 100 g Forellenfilet, geräuchert, in Stücke gezupft
  • 4 Prisen Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2472 kJ / 590 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
60 g
Tłuszcz
26 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy