Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Kartoffeln klein, mit Schale, quer halbiert (z.B. Drillinge)
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 75 g Möhre, in Stücken
- 100 g Porree, in Stücken
- 100 g Staudensellerie, in Stücken
- 3 EL Olivenöl
- 1 EL Butter
- 1000 g Wildschweinkeule, ohne Knochen, in Würfeln (4 cm)
- 1 EL Tomatenmark
- 150 g Weißwein
- 100 g roter Portwein
- 300 g Wildfond
- 10 g getrocknete Steinpilze
- 2 Lorbeerblätter, frisch
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 4 Stängel Thymian
- 200 g Schalotten, klein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3189 kJ / 760 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coq au vin
2 godz.
Schweinefilet à la Tafelspitz
50 min
Lammkeule alla Romana
2 Std. 15 Min
Heilbutt auf Champagnerkraut mit Trauben und Speck
40 min
Wildragout
1h 15min
Hirschragout mit Wurzelallerlei und Lauchbuchteln
2 godz. 30 min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 min
Kaninchen in Barolosauce
1h 15min
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1 godz. 40 min
Wildschweingulasch mit Nudeln
2 godz.
Rehragout
1h 15min
Hirschragout mit Preiselbeer-Birnen und Schupfnudeln
1 godz. 30 min