Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice rolls
- oil, for greasing
- 500 g hot water
- 500 g white rice flour
- 80 g plain flour
- 1250 g water
- 1 tsp salt
Coconut gravy
- 700 g water
- 1000 g whole mackerel (ikan kembong), gutted and descaled
- 50 g shallots
- 4 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 3 dried tamarind pieces (asam keping)
- 300 g coconut milk
- 2 tsp sugar, adjust to taste (opcjonalnie)
- 3 tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g long beans, thinly sliced
- 50 g fresh mung bean sprouts
- 1 torch lily (bunga kantan) , bud only, shredded
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4080 kJ / 975 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 125 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 2768 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 Std. 40 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Air Katira (Katira Drink)
10 Min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20 Min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Tom Yum Goong
30 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min