
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice rolls
- oil for greasing
- 500 g hot water
- 500 g white rice flour
- 80 g plain flour
- 1250 g water
- 1 tsp salt
Coconut gravy
- 700 g water
- 1000 g whole mackerel (ikan kembong), gutted and descaled
- 50 g shallots
- 4 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 3 dried tamarind pieces (asam keping)
- 300 g coconut milk
- 2 tsp sugar adjust to taste (opcjonalnie)
- 3 tsp salt adjust to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g long beans thinly sliced
- 50 g fresh mung bean sprouts
- 1 torch lily (bunga kantan) , bud only, shredded
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 975 kcal / 4080 kJ
- Białko
- 63 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 125 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 2768 mg