Urządzenia i Akcesoria
Pengat Pisang (Banana Coconut Dessert)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
12 portions
Składniki
-
water400 g
-
small sago rinsed100 g
-
pandan leaves tied into knot2
-
banana (piasang tanduk), cut in 1-2 cm slices (see tips)400 g
-
coconut milk400 g
-
palm sugar150 g
-
salt adjust to taste½ tsp
-
coconut cream200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
113 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
1017.7 kJ /
243.2 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
38.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cereal Prawns
30 min
Sambal Kangkung
10 min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min
Trader's Rice with Tuna Gulai and Acar
1 godz. 40 min
Sup Daging (Beef Slice Soup)
Brak ocen
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50 min
Char Kway Teow
25 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Kelantan Noodle Soup
40 min
Curry Fish Head
Brak ocen