Pengat Pisang (Banana Coconut Dessert)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
12 portions

Składniki

  • water
    400 g
  • small sago rinsed
    100 g
  • pandan leaves tied into knot
    2
  • banana (piasang tanduk), cut in 1-2 cm slices (see tips)
    400 g
  • coconut milk
    400 g
  • palm sugar
    150 g
  • salt adjust to taste
    ½ tsp
  • coconut cream
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 113 mg
Białko 1.7 g
Kalorie 1017.7 kJ / 243.2 kcal
Tłuszcz 8.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 38.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...