Urządzenia i Akcesoria
Pengat Pisang (Banana Coconut Dessert)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
12 portions
Składniki
-
water400 g
-
small sago rinsed100 g
-
pandan leaves tied into knot2
-
banana (piasang tanduk), cut in 1-2 cm slices (see tips)400 g
-
coconut milk400 g
-
palm sugar150 g
-
salt adjust to taste½ tsp
-
coconut cream200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
113 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
1017.7 kJ /
243.2 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
38.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kek Batik Indulgence
24 godz. 45 min
Char Kway Teow
25 min
Daging Merah
35 min
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Kelantan Noodle Soup
40 min
Bubur Cha Cha (Coconut Milk Dessert with Sweet Potatoes)
40 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Cempedak Cake
1 godz. 30 min
Sambal Tumis
1 godz. 10 min
Chocolate Batik Cookies
45 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min