Wersje kompatybilne
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g water
- 6 pandan leaves, cut in strips (2.5 cm)
- 300 g plain flour
- 1 tsp cornflour (starch)
- 1 tsp salt
- 20 g virgin coconut oil
- 1 egg
- oil, for greasing
- 300 g sweet coconut filling
- Wartości odżywcze
- na 1 roll
- Kalorie
- 1002 kJ / 240 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Nasi Lemak
45min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min
Nasi Lemak
45min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Nyonya Spice Paste
15min
Sambal Belacan
10min
Crispy Ikan Bilis
40min