Wersje kompatybilne
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g water
- 6 pandan leaves, cut in strips (2.5 cm)
- 300 g plain flour
- 1 tsp cornflour (starch)
- 1 tsp salt
- 20 g virgin coconut oil
- 1 egg
- oil, for greasing
- 300 g sweet coconut filling
- Wartości odżywcze
- na 1 roll
- Kalorie
- 1002 kJ / 240 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasi Lemak
45 Min
Roti Canai (Roti Prata)
3h 55min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Homemade Pandan Kaya
55min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 Min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1h 40 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1 Std. 50 Min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min