Urządzenia i Akcesoria
Nyonya Spice Paste
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 jars
Składniki
-
dried chillies deseeded, soaked to soften20 g
-
fresh red chillies deseeded5
-
shallots250 g
-
garlic cloves10
-
fresh lemongrass white part only6 stalks
-
fresh galangal (lengkuas) cut in slices (0.5 cm)30 g
-
fresh ginger cut in slices (0.5 cm)20 g
-
torch lily (opcjonalnie) bud only, cut in quarters1
-
shrimp paste (belacan) toasted25 g
-
cooking oil150 g
-
sugar20 g
-
salt15 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
3052 mg
Białko
11 g
Kalorie
3899 kJ /
932 kcal
Tłuszcz
77 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crispy Ikan Bilis
40 min
Toasted Peanuts
20 min
Masala Squid
25 min
Sambal Belacan
10 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Tom Yum Paste
45 min
Nyonya Chicken Rendang
45 min
Nasi Lemak
45 min
Homemade Pandan Kaya
55 min