Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
- 4 pandan leaves, cut in 10 cm length
- 500 g Thai glutinous rice, soaked for 2 hours, rinsed
- 300 g coconut milk
- 350 g palm sugar, cut in chunks
- 50 g sugar
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 431 kJ / 103 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Nasi Lemak
45 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 Min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50 Min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10 min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min