Chilli Stuffed Fish

Chilli Stuffed Fish

5.0 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • dried chillies deseeded
    20 g
  • fresh red chillies deseeded
    70 g
  • bird's eye chillies (chilli padi) (opcjonalnie)
    5
  • shallots
    100 g
  • garlic cloves
    20 g
  • fresh lemongrass white part only
    2 stalks
  • onions cut in pieces
    80 g
  • shrimp paste (belacan)
    10 g
  • torch lilies (bunga kantan) buds only, cut in halves
    2
  • fresh galangal
    10 g
  • fresh turmeric
    10 g
    10 g ground turmeric
  • fresh ginger
    20 g
  • oil
    50 g
  • salt plus extra for rubbing
    2 tsp
  • sugar
    1 tsp
  • kaffir lime leaves shredded
    5
  • hardtail scads (ikan cencaru) slit on back along both sides of spine
    6

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 49 g
Kalorie 1682 kJ / 402 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...