Urządzenia i Akcesoria
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
12 pieces
Składniki
-
water1000 g
-
Thai glutinous rice soaked for 2 hours, rinsed400 g
-
pandan leaves tied into knots2
-
salt1 tsp
-
coconut milk200 g
-
sweet coconut filling300 g
-
banana leaf cut in 12 pieces (each 14 cm x 16 cm)1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
3 g
Kalorie
1046 kJ /
250 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50 min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Nyonya Spice Paste
15 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min