Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 400 g Thai glutinous rice, soaked for 2 hours, rinsed
- 2 pandan leaves, tied into knots
- 200 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 300 g sweet coconut filling
- 1 banana leaf, cut in 12 pieces (each 14 cm x 16 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasi Lemak
45min
Chicken Rendang
45min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5min
Nasi Lemak
45min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Sambal Belacan
10 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min