Urządzenia i Akcesoria
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
36 pieces
Składniki
-
salted butter plus extra for greasing100 g
-
liquid caramel (see tips)430 - 450 g
-
condensed milk160 g
-
eggs (approx. 6 eggs), A-sized360 g
-
plain flour sifted200 g
-
baking soda3 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
2.2 g
Kalorie
418.4 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
15.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 godz. 40 min
Bee Hive Cake
2 godz. 50 min
Sambal Belacan
10 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 min
Nasi Lemak
45 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Roti Sarang Lebah (Honeycomb Buns)
2 godz. 20 min