
Urządzenia i Akcesoria
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
16 portions
Składniki
-
oil for greasing
-
grated fresh coconut100 g
-
salt1 tsp
-
water2250 g
-
palm sugar (gula Melaka) chopped in chunks (2 cm)150 g
-
dark brown sugar110 g
-
pandan leaves tied into knots3
-
rice flour180 g
-
tapioca starch80 g
-
alkaline water1 tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
141 kcal /
590 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Nasi Lemak
45 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Sambal Belacan
10 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50 min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Nasi Lemak
45 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min