Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing
- 2250 g water
- 100 g grated fresh coconut
- 1 tsp salt
- 150 g palm sugar (gula Melaka), chopped in chunks (2 cm)
- 110 g dark brown sugar
- 3 pandan leaves, tied into knots
- 180 g rice flour
- 80 g tapioca starch
- 1 tsp alkaline water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 590 kJ / 141 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 Min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 min
Nasi Lemak
45min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 Min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 Std.
Sambal Belacan
10 Min
Crispy Ikan Bilis
40min