Urządzenia i Akcesoria
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
16 portions
Składniki
-
oil for greasing
-
grated fresh coconut100 g
-
salt1 tsp
-
water2250 g
-
palm sugar (gula Melaka) chopped in chunks (2 cm)150 g
-
dark brown sugar110 g
-
pandan leaves tied into knots3
-
rice flour180 g
-
tapioca starch80 g
-
alkaline water1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1 g
Kalorie
590 kJ /
141 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1 godz. 50 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Nasi Lemak
45 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Nasi Lemak
45 min
Nyonya Spice Paste
15 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min