Thai Style Fried Mee Hoon

Thai Style Fried Mee Hoon

3.8 64 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • dried shrimp rinsed
    30 g
  • fresh red chillies deseeded
    6
  • shallots
    100 g
  • fresh ginger
    30 g
  • ground turmeric
    10 g
  • fresh lemongrass white part only
    2 stalks
  • tomatoes cut in quarters
    250 g
  • oil
    50 g
  • mee hoon (rice vermicelli)
    400 g
  • kaffir lime leaves (opcjonalnie) thinly sliced
    3
  • fish sauce
    50 g
  • palm sugar
    20 g
  • dark soy sauce
    ½ tbsp
  • cabbage cut in chunks (5 cm)
    200 g
  • water
    450 - 500 g
  • medium-sized prawns deshelled, tail-on
    150 g
  • torch lily buds (bunga kantan), shredded
    2
  • limes (opcjonalnie) juice only
    3

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 428 kcal / 1791 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...