Urządzenia i Akcesoria
Thai Style Fried Mee Hoon
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
dried shrimp rinsed30 g
-
fresh red chillies deseeded6
-
shallots100 g
-
fresh ginger30 g
-
ground turmeric10 g
-
fresh lemongrass white part only2 stalks
-
tomatoes cut in quarters250 g
-
oil50 g
-
mee hoon (rice vermicelli)400 g
-
kaffir lime leaves (opcjonalnie) thinly sliced3
-
fish sauce50 g
-
palm sugar20 g
-
dark soy sauce½ tbsp
-
English cabbage cut in chunks (5 cm)200 g
-
water450 - 500 g
-
medium-sized prawns deshelled, tail-on150 g
-
torch lily buds (bunga kantan), shredded2
-
limes (opcjonalnie) juice only3
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
10 g
Kalorie
1791 kJ /
428 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Asian All-in-One
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Mee Goreng Mamak
15 min
Char Kway Teow
15 min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 godz. 25 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Nasi Lemak
45 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Nasi Lemak
45 min