Urządzenia i Akcesoria
Lemang Paper Cup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions
Składniki
-
glutinous rice300 g
-
water plus extra for soaking rice1280 g
-
fresh coconut milk240 g
-
salt1 ½ tsp
-
sugar1 ½ tsp
-
banana leaves wiped, softened (see tips)2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
294 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
839.4 kJ /
200.6 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Nasi tomato (tomato rice)
40 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Kek Batik Indulgence
24 godz. 45 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min