Urządzenia i Akcesoria
Lemang Paper Cup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions
Składniki
-
glutinous rice300 g
-
water plus extra for soaking rice1280 g
-
fresh coconut milk240 g
-
salt1 ½ tsp
-
sugar1 ½ tsp
-
banana leaves wiped, softened (see tips)2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
294 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
839.4 kJ /
200.6 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Beef Rendang
1h 30min
Nasi Lemak
45min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2h 25min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min
Sambal Kangkung
10min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20min
Nasi Lemak Basmati
30min