Urządzenia i Akcesoria
Lemang Paper Cup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions
Składniki
-
glutinous rice300 g
-
water plus extra for soaking rice1280 g
-
fresh coconut milk240 g
-
salt1 ½ tsp
-
sugar1 ½ tsp
-
banana leaves wiped, softened (see tips)2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
294 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
839.4 kJ /
200.6 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
White Tom Yum Seafood Noodles
1 godz.
Caramel Honeycomb Cake
2 godz. 30 min
Ultimate Ice Blended Bandung
10 min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 godz. 40 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 godz. 20 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min