Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g garlic cloves
- 25 g fresh ginger
- 100 g shallots
- 3 coriander roots
- 50 g salted butter
- 2 tsp salt
- 800 g whole chicken leg, cut in 5 pieces
- 1000 g water
- 350 g parboiled basmati rice, rinsed
- 30 g salad
- 2 tomatoes, sliced
- 2 cucumbers, sliced
- chilli sauce (see tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1895 kJ / 453 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 962 mg
Alternatywne przepisy
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45 min