Curry Mee

Curry Mee

4.9 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
8 portions

Składniki

  • shallots
    50 g
  • garlic cloves
    4
  • fresh ginger
    20 g
  • fresh lemongrass white part only
    1 stalk
  • meat curry powder
    20 g
  • cooking oil
    80 g
  • water
    550 g
  • coconut milk
    500 g
  • chicken thigh, boneless and skinless cut in small pieces
    500 g
  • fried tofu cut in halves
    70 g
  • fish cakes cut in small pieces
    150 g
  • salt
    2 tsp
  • yellow noodles rinsed
    900 g
  • long beans cut in 3 cm length
    300 g
  • cockles (opcjonalnie) blanched
    30 g
  • hard-boiled eggs cut in halves
    3
  • red chillies thinly sliced
    2
  • fried shallots
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 864 kcal / 3614 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 97 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Sód 1636 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...