Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g shallots
- 4 garlic cloves
- 20 g fresh ginger
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 20 g meat curry powder
- 80 g cooking oil
- 550 g water
- 500 g coconut milk
- 500 g chicken thigh, boneless and skinless, cut in small pieces
- 70 g fried tofu, cut in halves
- 150 g fish cakes, cut in small pieces
- 2 tsp salt
- 900 g yellow noodles, rinsed
- 300 g long beans, cut in 3 cm length
- 30 g cockles, blanched
- 3 hard-boiled eggs, cut in halves
- 2 red chillies, thinly sliced
- 20 g fried shallots
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3614 kJ / 864 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1636 mg
Alternatywne przepisy
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 Min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 min
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50 Min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 Min
Tom Yam Mee Hoon
30 Min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 min
Chocolate Batik Cookies
45 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min