Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g shallots
- 4 garlic cloves
- 20 g fresh ginger
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 20 g meat curry powder
- 80 g cooking oil
- 550 g water
- 500 g coconut milk
- 500 g chicken thigh, boneless and skinless, cut in small pieces
- 70 g fried tofu, cut in halves
- 150 g fish cakes, cut in small pieces
- 2 tsp salt
- 900 g yellow noodles, rinsed
- 300 g long beans, cut in 3 cm length
- 30 g cockles, blanched
- 3 hard-boiled eggs, cut in halves
- 2 red chillies, thinly sliced
- 20 g fried shallots
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3614 kJ / 864 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1636 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate Batik Cookies
45min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min
Tom Yum Goong
30 Min
One Pot Chicken Rice
50min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2h 25min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15min
Chicken Rendang
45min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 Min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min