Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato
-
250
g di castagne, lessate e pelate (vedere consigli)
lub 250 g di castagne precotte - 600 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 180 g di zucchero
- 4 tuorli
- 200 g di crema di marroni
Salsa al cioccolato
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 30 g di latte
- 30 g di burro
- 150 g di latte condensato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 68.7 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Monte bianco
1u. 5min
Praline di castagne
2 godz. 40 min
Semifreddo allo zabaione
12sa 15 dk
Crema inglese
15 Min
Tiramisù al tè verde e cardamomo
2 godz. 10 min
Vellutata di castagne e pastinaca
1h
Cheesecake alle castagne
1 godz. 30 min
Mousse al vino rosso (senza glutine)
5 godz. 40 min
Crema al moscato di Terracina con meringhe e frutta candita (di Francesca Romana Barberini)
30 Min
Crostata di zucca (di Erica Liverani)
1 Std. 40 Min
Maiale alle prugne
35 Min
Sorbetto ai limoni con salsa ai frutti di bosco
15 Min