Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato
-
250
g di castagne, lessate e pelate (vedere consigli)
lub 250 g di castagne precotte - 600 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 180 g di zucchero
- 4 tuorli
- 200 g di crema di marroni
Salsa al cioccolato
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 30 g di latte
- 30 g di burro
- 150 g di latte condensato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 68.7 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato ai frutti di bosco
12u. 15min
Pere a vapore con salsa al cioccolato e cardamomo
40 min
Confettura di fragole al balsamico
1h
Spuma alle fragole con crema alla menta
25 min
Gelato veloce alla frutta
10min
Semifreddo al tè verde
5h
Pannacotta con bisque di astice e chele di granchio
2h 20 min
Gelato banane, mele e yogurt
8 Std. 15 Min
Gelato al mango
20min
Gelato ai frutti rossi
20min
Torta di rose di mele
1h 10 min
Gelato al kiwi
8 Std. 15 Min