Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pollo
- 150 g pane bianco, non completamente raffermo
- 15 g di prezzemolo fresco
- 150 g di formaggio a pasta semidura (Es. Edam), a pezzi
- 30 g di olio di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 800 g di filetto di petto di pollo, con la pelle o senza, a pezzi (3-4 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di miele
- 20 g di senape
La salsa
- 1000 g di latte
- 100 g di farina bianca
- 40 g di burro
- 1 limone, solo il succo
- 1 cucchiaino di paprica
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 cucchiaino di senape
- 200 g di pancetta a fette e a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 265 kJ / 63 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40 min
Sformato di pasta
50 min
Formaggio a fette cotto al forno
35 min
Zuppa di mais con wienerli e bürli
25 min
Flammkuchen vodese
1 godz. 30 min
Lasagne classiche
2u. 5min
Focaccia con salsiccia
2h
Tortiglioni salmone e gamberetti
40 min
Tortiglioni al pollo e olive nere
35 min
Spezzatino alla zurighese
50 min
Manzo alla Stroganoff
45 min
Petti di pollo alla pizzaiola
55 min