Gamberi in casseruola con vermicelli

Gamberi in casseruola con vermicelli

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 10 g di olio per friggere
  • 5 g di zenzero fresco a fette
  • 1 peperoncino rosso affettato in diagonale
  • 3 cipollotti a fette
  • 10 gamberoni, crudi, sgusciati privati del filamento intestinale scuro
  • 100 g di vermicelli cinesi ammollati in acqua per 10 minuti, tagliati a metà
  • 1 cucchiaino di sale
  • 3 cucchiai di salsa di soia
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 1 cucchiaio di ketchup
  • 1 cucchiaio di vino di riso
  • 100 g di acqua
  • ¼ di cucchiaino di olio di sesamo (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16 g
Kalorie 753 kJ / 180 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...