Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 5 - 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco
- 1100 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 160 g di pasta secca tipo lasagne
- 300 g di melanzane, a cubetti (circa 1 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla, a pezzi
- 50 g di carota, a pezzi
- 30 g di gambi di sedano, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di passata di pomodoro
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal suo siero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2352 kJ / 561 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al forno dell'alpigiano
50min
Zuppa di noodle tailandese
35min
Gnocchi di patate
1h 15min
Polpettine di carne con purea di patate
1h
Blinis ai ceci e pomodori
30min
Dip di tonno
5min
Pane all'aglio e alle erbe aromatiche
3h 30min
Gattò di patate
1h 30min
Pesto alla genovese
20min
Pomodori ripieni di funghi e frutta secca
1h 5min
Panini al müesli
Brak ocen
Tiramisù alle fragole e sambuco
3h 15min