Farfalle aux palourdes et tomates-cerises

Farfalle aux palourdes et tomates-cerises

4.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de persil frais feuilles lavées et séchées
    2 brins
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • gousse d'ail
    1
  • échalote
    30 g
  • de palourdes fraîches, nettoyées
    1000 g
  • d'eau jusqu’à l’obtention de 750 g de liquide
    400 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de tomates-cerises coupées en deux
    100 g
  • de poivre noir, fraîchement moulu
    1 pincée
  • de pâtes sèches, type farfalle d’excellente qualité
    350 g
  • de pignons de pin entiers
    15 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 431 kcal / 1803 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...