Spaghettini sauce aux moules et palourdes

Spaghettini sauce aux moules et palourdes

4.7 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • de persil frais feuilles lavées et séchées
    4 - 5 brins
  • de moules, brossées et nettoyées
    1000 g
  • de palourdes fraîches, nettoyées
    500 g
  • d'eau
    500 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • d'oignon en morceaux (2-3 cm)
    50 g
  • gousse d'ail
    1
  • piment, frais épépiné, rouge de préférence
    1
  • de vin blanc, sec
    50 g
  • de tomates concassées en conserve
    300 g
  • de sel
    1 pincée
  • poivre fraîchement moulu
    1 pincée
  • de spaghettini
    320 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 432 kcal / 1807 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...