Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Haselnüsse
- 110 g Butter, in Stücken
- 120 g Semmelbrösel
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 500 g Zwetschken, frisch und 8 Stk. für die Dekoration
- 3 EL Vanillezucker, selbst gemacht (siehe Variation)
- 20 - 30 g Rum (opcjonalnie)
- 400 g Magertopfen
- 200 g Naturjoghurt
- 40 - 70 g Honig, nach Geschmack, bzw. Süße der Zwetschken
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1370 kJ / 327 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marilleneis
15min
Marillenröster
30 Min
Marillen-Limes
25 Min
Erdbeer-Rhabarber-Dessert im Glas
30 Min
Nougatparfait mit Zwetschkenkern
4h 20min
Schokolade-Nougat-Konfekt
1 Std.
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55min
Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
20 min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Mandarinenmousse mit weißer Schokolade
2 godz. 30 min
Weißes Topfen-Mousse
1 Std. 10 Min