Zwetschkenknödel zum Löffeln

Zwetschkenknödel zum Löffeln

4.2 49 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
8 Portionen

Składniki

  • Haselnüsse
    40 g
  • Butter in Stücken
    110 g
  • Semmelbrösel
    120 g
  • Zimt, gemahlen
    ¼ TL
  • Zwetschken, frisch und 8 Stk. für die Dekoration
    500 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht (siehe Variation)
    3 EL
  • Rum (opcjonalnie)
    20 - 30 g
  • Magertopfen
    400 g
  • Naturjoghurt
    200 g
  • Honig nach Geschmack, bzw. Süße der Zwetschken
    40 - 70 g
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    ½ TL
  • Staubzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 327 kcal / 1370 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...