Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 12 Eier (Größe M)
- 10 - 15 Eiswürfel zum Abschrecken
- ½ roter Spitzpaprika, zum Dekorieren
- 24 Kapern, eingelegt, zum Dekorieren
- 20 g Senf
- 10 g Essig
- 10 Tropfen Tabasco® (opcjonalnie)
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- ¼ - ½ TL Salz
- 100 g Mayonnaise (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 668 kJ / 159 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2 godz. 40 min
Leberpastete im Glas
4 godz.
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7h 10min
Steirische Fischsulz
7 godz.
Schnittlauchsauce
10 min
Schinkenaufstrich
10 min
Liptauer
15 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.
Wurstaufstrich
10 min
Sauce Tatare
15 min
Eiaufstrich mit Topfen
10 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 godz. 20 min