Cake de pasas al ron

Cake de pasas al ron

4.6 56 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz.
12 rebanadas

Składniki

  • 200 g de pasas sin semillas
  • 100 g de ron dorado
  • 250 g de mantequilla (y 1 cucharadita más para engrasar el molde)
  • 250 g de azúcar
  • 4 - 5 huevos (250 g)
  • 1 cucharadita de piel de limón rallada (opcjonalnie)
  • 250 g de harina de repostería (y 3 cucharaditas más para espolvorear)
  • 1 cucharadita de polvo de hornear
  • 1 pellizco de sal
  • 1 cucharadita de azúcar glas (opcjonalnie) para espolvorear

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Białko 5.5 g
Kalorie 1648 kJ / 394 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 48.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...