![Pastas de almendra - Turquía Pastas de almendra - Turquía](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/129C9327-7043-404F-8999-71E813778D29/Derivates/ea5c7843-ab72-4fbe-9435-d8295ea268a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Azúcar glas
- 50 g de azúcar
Pastas
- 100 g de azúcar
- 8 tiras de piel de naranja (sin nada de parte blanca)
- 250 g de almendra molida
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 huevo
- 25 g de agua de azahar
- 150 g de granillo de almendra cruda
- 8 ciruelas pasas sin hueso (cortadas por la mitad)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 789 kJ / 188 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cerdo agridulce y arroz blanco al vapor - China
40 min
Ensalada con flores comestibles
15 min
Kringle Estonia
1h 40min
Brebaje sangriento
5 Min
Pincho de frutas con minigofres crujientes
30 min
Ice cream cookie sandwich
50 min
Vasitos de plátano y dulce de leche
10 Min
Licor de chocolate y café
50 min
Curry de cerdo y arroz blanco al vapor - India
40 min
Lassi de mango y cúrcuma - India
5 Min
Bollitos preñaos
50 min
Pan relleno de queso (Khachapuri) - Georgia
30 min