Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Tintenfisch-Tuben, TK, aufgetaut, in Ringen (ca. 1 cm)
- 4 Knoblauchzehen
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
- 5 Zweige Zitronenthymian, abgezupft
- 1400 g Wasser und mehr zum Kochen
- 10 g Zitronensaft
- 50 g Kräuterbutter, kalt, in Stücken
- 500 g Spaghetti
- ¾ TL Salz und mehr zum Kochen
- 30 g Öl
- 4 - 5 Prisen Pfeffer aus der Mühle
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2871 kJ / 686 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta mit Tintenfisch
40min
Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾)
25 min
Tintenfischringe aglio e olio
1h 20 min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40min
Garnelencurry
35 Min
Tintenfischsauce
40min
Spaghetti aglio e olio mit Tintenfischringen
1h
Tagliatelle aglio e olio mit Hackbällchen und Garnelen
1h
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1h 30min
Garnelen Aglio e Olio
20 min
Linguine mit Garnelen
35 Min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 Min