Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Sonnenblumenöl
- 3 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst
- 3 - 4 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 EL Sonnenblumenkerne
- 350 g Kohlrabi, geschält, in Stücken
- 100 g Radieschen, halbiert mit Radieschengrün (siehe Tipp)
- 60 g Schalotten, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 70 g Erbsen, tiefgekühlt
- 550 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- Gänseblümchen zur Dekoration (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchinisuppe mit Cashewkernen
25 Min
Haferflockensuppe
20 Min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35 Min
Karfiolsuppe mit gelben Linsen
35 Min
Apfel-Sellerie-Suppe
45 Min
Erbsen-Fenchel-Suppe
45 Min
Erbsen-Brokkolisuppe mit Feta und Minze
25 Min
Grüne Gemüsesuppe
35 Min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 Min
Neunkräutersuppe
25 Min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1 Std.
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 Min