
Urządzenia i Akcesoria
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Sonnenblumenöl30 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst3 Spritzer
-
Pfeffer, frisch gemahlen3 - 4 Prisen
-
Sonnenblumenkerne2 EL
-
Kohlrabi geschält, in Stücken350 g
-
Radieschen halbiert mit Radieschengrün (siehe Tipp)100 g
-
Schalotten halbiert60 g
-
Knoblauchzehe1
-
Erbsen, tiefgekühlt70 g
-
Wasser550 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 TL
-
Salz1 TL
-
Gänseblümchen (opcjonalnie) zur Dekoration
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
144 kcal /
602 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Frühlingsküche
26 Przepisów
Austria
Austria