Felchenfilets mit Apfelkren und Rote-Rüben-Salat

Felchenfilets mit Apfelkren und Rote-Rüben-Salat

4.0 4 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Butter in Stücken
    50 g
  • Äpfel (á ca. 150 g)
    4
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    70 g
  • Fischfilets Felchenfilets (siehe Variation)
    500 - 600 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    4 - 6 Prisen
  • Kren, frisch geschält, in Scheiben (2-3 mm)
    30 g
  • Crème fraîche
    125 g
  • Rote Rüben, gegart in Stücken
    300 g
  • Karotten in Stücken
    100 g
  • Radieschen halbiert
    150 g
  • Kürbiskerne
    50 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Senf
    15 g
  • Honig
    15 g
  • Thymianblättchen, frisch
    2 - 3 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 610 kcal / 2554 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...