Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Butter, in Stücken
- 4 Äpfel (á ca. 150 g)
- 70 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 500 - 600 g Fischfilets, Felchenfilets (siehe Variation)
- 1 TL Salz
- 4 - 6 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 30 g Kren, frisch geschält, in Scheiben (2-3 mm)
- 125 g Crème fraîche
- 300 g Rote Rüben, gegart, in Stücken
- 100 g Karotten, in Stücken
- 150 g Radieschen, halbiert
- 50 g Kürbiskerne
- 30 g Olivenöl
- 15 g Senf
- 15 g Honig
- 2 - 3 TL Thymianblättchen, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2554 kJ / 610 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35min
Karotten-Spargelsuppe mit Mandeln
35min
Marilleneis
15min
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45min
Menü: Pastinaken-Kürbis-Suppe, Linsenpastete mit Rettichsalat, Brombeer-Trifle
2 Std. 40 Min
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1h
Fischfilet in cremiger Lauchsauce
45min
Grüne Gemüsesuppe
35min
Lammragout mit Sellerie-Püree
1 Std. 10 Min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40min
Kräuterfisch mit Karottenreis und Rucolasauce
55min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min