Japanische Ramen Nudelsuppe
TM6 TM5

Japanische Ramen Nudelsuppe

4.0 (436 ocen)

Składniki

  • 400 g Schweinebauch, ohne Knochen, mit Schwarte
  • 3 Knoblauchzehen
  • 60 g Japanische Sojasauce (Shoyu)
  • 10 g Sesamöl, geröstet
  • 2000 g Wasser
  • 300 g Mie Nudeln, getrocknet
  • 100 g Babyspinat, frisch
  • 750 g Hühnerbrühe
  • 1 TL Reisessig
  • 2 Scheiben frischer Ingwer (3 mm)
  • ½ TL Paprikapulver, rosenscharf
  • 2 Eier
  • 12 Noriblätter (9 x 3.5 cm)
  • 4 EL Mais, aus der Dose
  • 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen zum Garnieren
  • 2 TL Sesamsamen, geröstet

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
4507 kJ / 1077 kcal
Białko
66 g
Węglowodany
88 g
Tłuszcz
50 g
Błonnik
4.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy