Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Schweinebauch, ohne Knochen, mit Schwarte
- 3 Knoblauchzehen
- 60 g Japanische Sojasauce (Shoyu)
- 10 g Sesamöl, geröstet
- 2000 g Wasser
- 300 g Mie Nudeln, getrocknet
- 100 g Babyspinat, frisch
- 750 g Hühnerbrühe
- 1 TL Reisessig
- 2 Scheiben frischer Ingwer (3 mm)
- ½ TL Paprikapulver, rosenscharf
- 2 Eier
- 12 Noriblätter (9 x 3.5 cm)
- 4 EL Mais, aus der Dose
- 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen zum Garnieren
- 2 TL Sesamsamen, geröstet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4507 kJ / 1077 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Yakisoba mit Shrimps
40 min
Veggie-Ramen mit Ei
2 godz. 10 min
Udon-Nudeln mit Garnelen
30 min
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1 godz. 10 min
Misosuppe mit Gemüse
40 min
Koreanische Ramen mit Tofu
1h
Koreanisch frittiertes Hähnchen
3h 10min
Udon-Nudeln mit Rindfleisch und Erbsen
50 min
Ramensuppe mit Hähnchenbrust
2 godz. 10 min
Miso-Udon-Suppe
8h 30min
Gua Bao - gedämpfte Buns mit Schmorfleisch
2h 50min