Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mariniertes Rindfleisch
- 15 g frischer Ingwer, geschält, in dünnen Scheiben
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- ½ - 1 rote Chilischote, frisch, entkernt, nach Geschmack und Schärfe
- 2 TL Honig
- 70 g Teriyaki-Sauce
- 20 g Sesamöl
- 30 g Sake
- 20 g Limettensaft
- 20 g Wasser
- 1 TL Maisstärke
- 200 g Rindfleisch, ohne Knochen, in 3 mm Scheiben (siehe Tipp)
Gedämpfter Reis
- 1000 g Wasser
- 1 TL Salz
-
180
g Rundkornreis
lub 180 g Sushi Reis
Rindfleisch Teriyaki
- 10 g Sesamöl
- 250 g Zuckererbsenschoten
- 20 g Wasser
- 6 Frühlingszwiebeln, in Ringen (3 mm)
- Salz, zum Abschmecken
- 1 TL Sesamsamen, geröstet, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3574 kJ / 853 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 9.6 g
Alternatywne przepisy
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1h
Peking-Hähnchen mit Reisglasnudeln
45 min
Pad Thai mit Huhn
20 min
Teriyaki-Sauce (selbst gemacht)
15 Min
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1 godz. 10 min
Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡)
45 min
Glasnudelsalat mit Rindfleisch
1h
Dim Sum 'Shumai'
2h
Teriyaki-Lachs
40 min
Koreanisch frittiertes Hähnchen
3h 10min
Udon-Nudeln mit Rindfleisch und Erbsen
50 min
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1h