Pulled Tandoori Chicken

Pulled Tandoori Chicken

4.3 558 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

Hähnchen
  • Knoblauchzehe
    1
  • rote Zwiebel halbiert
    40 g
  • Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)
    10 g
  • Wasser
    800 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 TL
    1 Würfel Hühnerbrühe
  • Hähnchenbrust in Streifen (3 cm)
    600 g
Sauce und Fertigstellung
  • Kokosmilch
    200 g
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    1 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    1 TL
  • Garam Masala (siehe Tipp)
    1 TL
  • Chilipulver
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 222 kcal / 928 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...