
Urządzenia i Akcesoria
Pulled Tandoori Chicken
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
Hähnchen
-
Knoblauchzehe1
-
rote Zwiebel halbiert40 g
-
Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)10 g
-
Wasser800 g
-
Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht1 TL
-
Hähnchenbrust in Streifen (3 cm)600 g
Sauce und Fertigstellung
-
Kokosmilch200 g
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Garam Masala (siehe Tipp)1 TL
-
Chilipulver½ TL
-
Salz½ TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
222 kcal /
928 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy