![Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl) Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7EB8F2B0-F552-4396-AF1E-9C7D2F439250/Derivates/b64b80d4-e9fe-4683-addc-c1c3dfc3baa4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fleisch
- 2 Knoblauchzehen
- 450 g Rumpsteak, in Würfeln (2 cm), für 30 Minuten angefroren
- 1 EL Sesamöl
- 1 EL dunkle Sojasauce
- 2 TL Weißweinessig
- 1 EL Speisestärke
- 2 TL Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
Sauce
- 2 Knoblauchzehen
- 30 - 40 g Gochujang (koreanische Chilipaste), nach Geschmack
- 1 ½ EL Zucker
- 1 ½ EL Sesamöl
- 1 EL Sesam
- 1 EL dunkle Sojasauce
- 1 EL Wasser
- ½ EL Weißweinessig
Gemüse und Fertigstellung
- 350 g Langkornreis, weiß
- 1200 g Wasser
- 1 TL Salz
- 200 g Möhren, in Streifen (4 cm x 3 mm)
- 200 g Zucchini, in Streifen (4 cm x 3 mm)
- 100 g Shimejipilze, frisch
- 150 g frische Mungobohnensprossen
- Öl zum Braten
- 4 Eier
- Sesamöl zum Beträufeln
- dunkle Sojasauce zum Beträufeln
- 2 Nori-Blätter, in Streifen (opcjonalnie)
- 4 EL Kimchi zum Servieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3258 kJ / 775 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bibimbap Bowl
1 Std. 15 Min
Pajeon (Pikanter Garnelen-Pfannkuchen )
45min
Asiatische Mini-Wraps
30min
Thunfisch-Avocado-Bowl
40min
Ramensuppe mit Hähnchenbrust
2h 10 min
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1j
Gua Bao - gedämpfte Buns mit Schmorfleisch
2 godz. 50 min
Thai-Hähnchen-Bowl
1j
Summer Rolls mit gebratenem Hähnchen
1j
Japanische Ramen Nudelsuppe
1 godz. 40 min
Koreanisch frittiertes Hähnchen
3 Std. 10 Min
Udon-Nudeln mit Rindfleisch und Erbsen
50min