
Urządzenia i Akcesoria
Sernik z ricotty z jabłkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
18 kawałków
Składniki
Spód ciasta
-
masła pokrojonego na kawałki75 g
-
herbatników pełnoziarnistych typu Digestive200 g
Masa serowa
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki250 - 300 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
brandy (opcjonalnie)2 łyżki
-
sera ricotta odsączonego z zalewy900 g
-
jajka4
-
cukru pudru200 g
-
mąki pszennej50 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
Wierzch ciasta i pieczenie
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w cienkie plasterki250 - 300 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 - 2 łyżki
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
274.1 kcal /
1146.9 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
122.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik gianduia
11 godz.
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Prosty makowiec
13 godz. 15 min
Ciasto marchewkowe z kardamonem i kremem z tahini
4 godz. 45 min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 godz. 30 min
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Sernik jogurtowy
8 godz.
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min