Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 1 Orange, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 50 g Zucker
- 2 Eier (Kl. M), getrennt
- 180 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 125 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Marzipanfüllung und Fertigstellung
- 200 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 50 g Zucker
- 100 g Orangenmarmelade, fruchtig
- 4 Orangen, filetiert
- ½ Granatapfel, Kerne ausgelöst
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1373 kJ / 327 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Bratapfelkuchen
7 godz.
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3h
Aprikosen-Tarte
4 Std.
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1 Std. 20 Min
Erdbeer-Dattel Creme
10 Std. 30 Min
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1h 10min
Aprikosen-Schnecken
2 godz. 15 min
Lombardische Aprikosentarte
1 Std. 15 Min
Apfel-Wein-Tarte
3h
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h