Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pinches coarse sea salt
- 40 g cider vinegar
- 130 g Korean chilli paste (gochujang)
- 150 g Conference pears, cut in pieces (2 cm)
- 20 g light soy sauce
- 30 g honey
- 3 garlic cloves
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in rounds (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 502.7 kJ / 120.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1451.5 mg
Alternatywne przepisy
Char Siu Marinade
10min
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1h
Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone
3h 45min
Garlic and Herb Butter
1 godz. 10 min
Korean Fried Chicken
3h 10min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7h 20 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35 min.
Tikka Paste
1h
Slow-cooked Hoisin Pulled Pork Buns with Pineapple Chutney
6h 10min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Tandoori Marinade
10min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 Std. 30 Min