Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chicken breast fillets, skinless, sliced (5 mm)
- 30 g soy sauce
- 25 g carrots, cut in pieces
- 2 fresh shiitake mushrooms, sliced
- 8 cashew nuts
- 2 sprigs fresh parsley, cut in pieces
- 250 g dashi stock, cold
- 15 g mirin
- 2 medium eggs
- ¼ tsp fine sea salt
- 1000 g water, plus extra hot water for soaking
- 1 lemon, finely grated zest only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 103.5 kJ / 24.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Authentic Meat Floss
1h 40min
Fish and potatoes with tomato sauce
50 min
Salted Chicken
5h 10 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Drunken Herbal Prawns
4h 55min
Pork Balls
20 min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Shallot Oil
25 min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1h 40min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 Std. 45 Min
Summer seafood soup
45 min.