Urządzenia i Akcesoria
Chawanmushi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions
Składniki
-
chicken breast fillets, skinless sliced (5 mm)100 g
-
soy sauce30 g
-
carrots cut in pieces25 g
-
fresh shiitake mushrooms sliced2
-
cashew nuts8
-
fresh parsley cut in pieces2 sprigs
-
dashi stock cold250 g
-
mirin15 g
-
medium eggs2
-
fine sea salt¼ tsp
-
water plus extra hot water for soaking1000 g
-
lemon finely grated zest only1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2.5 g
Kalorie
103.5 kJ /
24.8 kcal
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 Min
Steamed Tapioca Kuih
50 Min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1 Std.
Gai Dan Gou (Chinese Steamed Egg Sponge Cupcakes)
30 Min
Chicken porridge with century egg
30 Min
Summer seafood soup
45 Min
Egg Tarts
50 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 Std. 45 Min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 Std. 20 Min
Teochew Seafood Porridge
45 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 Std. 5 Min