Rasam

Rasam

4.5 14 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 portions

Składniki

  • tamarind pulp
    80 - 100 g
  • water
    1000 g
  • cumin seeds
    ¼ tsp
  • black mustard seeds
    ¼ tsp
  • white dhal (ulunthu)
    ½ tsp
  • dried chillies
    4
  • shallots thinly sliced
    40 g
  • curry leaves leaves only
    4 - 5 stalks
  • cooking oil
    30 g
  • garlic cloves with skin, lightly smashed
    7
  • tomatoes cut in slices
    130 g
  • rasam powder
    50 g
  • salt
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 273 kcal / 1145 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1569 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...