
Urządzenia i Akcesoria
Rasam
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 portions
Składniki
-
tamarind pulp80 - 100 g
-
water1000 g
-
cumin seeds¼ tsp
-
black mustard seeds¼ tsp
-
white dhal (ulunthu)½ tsp
-
dried chillies4
-
shallots thinly sliced40 g
-
curry leaves leaves only4 - 5 stalks
-
cooking oil30 g
-
garlic cloves with skin, lightly smashed7
-
tomatoes cut in slices130 g
-
rasam powder50 g
-
salt1 tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
273 kcal /
1145 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
1569 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Sambhar Masala
25 min
Fresh coconut chutney
10 min
Vada
2 godz. 35 min
Pepper rasam
15 min
Vegetable Sambar
35 min
Potato Peratal
40 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Idli
15 godz. 40 min
Chapatis
1 godz.
Mutton Peratal
1 godz. 25 min