Urządzenia i Akcesoria
Rasam
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 portions
Składniki
-
tamarind pulp80 - 100 g
-
water1000 g
-
cumin seeds¼ tsp
-
black mustard seeds¼ tsp
-
white dhal (ulunthu)½ tsp
-
dried chillies4
-
shallots thinly sliced40 g
-
curry leaves leaves only4 - 5 stalks
-
cooking oil30 g
-
garlic cloves with skin, lightly smashed7
-
tomatoes cut in slices130 g
-
rasam powder50 g
-
salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1569 mg
Białko
4 g
Kalorie
1145 kJ /
273 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fresh coconut chutney
10 min
Lemon rasam
40 min
Pepper rasam
15 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Chapatis
1 godz.
Mutton Peratal
1 godz. 25 min
Vegetable Sambar
35 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Potato Peratal
40 min
Idli
15 godz. 40 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min