Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g carrots, peeled
- 300 g cucumbers, seeds removed, cut into pieces that fit through feeder tube
- 3 tsp salt
- 10 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 150 g shallots, cut in quarters
- 60 g garlic cloves
- 10 g dried shrimp, rinsed
- 20 g water
- 50 g cooking oil
- ½ tsp mustard seeds
- 10 g fresh ginger, cut in slices
- 1 tbsp brown sugar
- 1 tbsp lemon juice
- 3 fresh red chillies, thinly sliced
- 3 fresh green chillies, thinly sliced
- 1 tsp toasted sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1201 mg
Alternatywne przepisy
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 Min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 Min
Coconut Jelly
3 Std. 15 Min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15 Min
Chicken stock powder
6h 35min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30min
Hand Ripped Cabbage
20min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10min