Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 4 garlic cloves
- 80 g shallots
- 25 g fresh ginger
- 150 g tomatoes, cut in quarters
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 50 g cooking oil
- 50 g ghee
- 100 g coconut milk
- 50 g light soy sauce
- 25 g sweet soy sauce
- 30 g dark soy sauce
- 25 g tomato sauce
- 25 g chilli sauce
- 1000 g beef, cut in 0.5-1 cm thickness
- 1 tsp ground black pepper
- 200 g yellow onions
- 6 bird's eye chillies (chilli padi)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1894 kJ / 453 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1220 mg
Alternatywne przepisy
Hainanese chicken with rice
1 godz. 50 min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Curry Mee
30 Min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 godz. 20 min
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1h 30min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15min
Tom Yam Mee Hoon
30 Min
One Pot Chicken Rice
50 min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 Min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min