
Urządzenia i Akcesoria
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 10 min
15 pieces
Składniki
-
urad dhall soaked for 8 hours, drained (see tips)150 g
-
parboiled rice (idli or basmati), soaked for 8 hours, drained300 g
-
cooked rice150 g
-
fenugreek seeds1 tsp
-
salt1 tsp
-
water400 g
-
ghee for greasing
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
72 kcal /
301.2 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Let's Go Mamak
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
Chapatis
1 godz.
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Coffee Coconut Candy
1 godz. 10 min
Pepper rasam
15 min
Puri
35 min
Vegetable Sambar
35 min
Paal Appam
9 godz. 30 min
Vada
2 godz. 35 min
Idli
15 godz. 40 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Rasam
20 min
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16 godz.