Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g urad dhall, soaked for 8 hours, drained (see tips)
- 300 g parboiled rice (idli or basmati), soaked for 8 hours, drained
- 150 g cooked rice
- 1 tsp fenugreek seeds
- 1 tsp salt
- 400 g water
- ghee, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 301.2 kJ / 72 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chapatis
1 godz.
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 Std. 5 Min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Idli
15h 40min
Vada
2 godz. 35 min
Lemon rasam
40 min
Rasam
20 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Fresh coconut chutney
10 Min
Puri
35 min
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16h
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min