Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g manteiga
- 120 g cebola
- 3 dentes de alho
- 300 g espinafres descongelados e espremidos
- 600 g nabo cortado em pedaços pequenos
- 150 g batata cortada em pedaços
- 600 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes
lub 1 cubo de caldo de legumes - 200 g natas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 870.6 kJ / 208.1 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 513.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cogumelos e couve roxa
1h
Creme de couves
50 min
Sopa de feijão-verde
35 min
Sopa de curgete com cebolinho
40 min
Sopa de couve e batata
50 min
Creme de couve-flor
45 min
Sopa de grão com alho-francês
45 min
Creme de curgete e abóbora
50 min
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 min
Sopa de feijão-frade e espinafres
35 min
Sopa de cenoura e canónigos
35 min