Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g amêndoa c/ pele
- 50 g sementes de abóbora
- 5 pés de tomilho, só as folhas
- 15 g coentros
- 3 dentes de alho
- 35 g azeite
- 250 g alho-francês cortado em rodelas
- 400 g abóbora cortada em cubos
- 1 c. chá de sal
- 350 g tomate em pedaços
- 700 g água
- 150 g couve-de-bruxelas cortadas em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 180 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Sopa XL
1h
Sopa de alho
1 godz. 10 min
Creme de alho
1 godz. 10 min
Sopa de alho-francês e frutos do mar
1h
Sopa de abóbora e hortelã
40 min
Creme de couve-flor com couve roxa
30 min
Creme de abóbora e couves-de-bruxelas
30 min
Sopa de feijão-branco
25 min
Creme de curgete e abóbora
50 min
Creme de abóbora e hortelã
40 min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 min
Creme de abóbora e camarão
55 min