Feijoada de tamboril e camarão

Feijoada de tamboril e camarão

4.3 55 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 doses

Składniki

  • camarão c/ casca
    300 g
  • água
    500 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    30 g
  • polpa de tomate
    300 g
  • cenoura cortada aos cubos
    150 g
  • bacon cortado aos cubos
    100 g
  • chouriço de carne cortado às rodelas
    100 g
  • vinho branco
    150 g
  • folha de louro
    1
  • caldo de marisco caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de marisco
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • cubos de tamboril
    500 g
  • feijão-branco cozido escorrido
    800 g
  • Coentros picados q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 462 kcal / 0 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...