Empadão de peixe

Empadão de peixe

4.1 52 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 doses

Składniki

Peixe
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    35 g
  • ervilhas descongeladas
    400 g
  • sal
    1 c. chá de
  • mostarda
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • espinafres cortados em pedaços pequenos
    150 g
  • filetes de pescada cortados em pedaços
    500 g
  • limão (raspa e sumo)
    ½
Puré
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
    1000 g
  • sal
    1 c. chá de
  • leite
    350 g
  • manteiga
    30 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • gema de ovo p/ pincelar
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 401.7 kcal / 1680.7 kJ
Białko 25.2 g
Tłuszcz 13.6 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 890.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...