Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 50 g azeite, mais q.b. p/ envolver
- 100 g nabo cortado em pedaços
- 200 g chuchu cortado em pedaços
- 300 g couve-flor, só os floretes
- 850 g água
- 200 g couve p/ caldo-verde
- 200 g chouriço cortado em rodelas
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1794.8 kJ / 429 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 1269.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 Min
Sopa de feijão-frade e agrião
30 Min
Sopa verde
45 Min
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30 Min
Creme de agrião e rúcula
2 Std. 45 Min
Aveludado de agrião
35 Min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 Min
Sopa de grão com alho-francês
45 Min
Sopa de feijão branco e nabiças
50 Min
Caldo-verde com couve-flor
30 Min
Caldo-verde com batata-doce
45 Min
Caldo-verde sem batata
35 Min